Z życia fundacji (4)
Archiwum wiadomości

Home / Aktualności / Z życia fundacji

Zakończone zdjęcia do filmu Powstanie Wielkopolskie 1918 - 1919

Zakończyliśmy zdjęcia do naszego filmu.

Na planie, przy niektórych scenach, znajdowało się blisko 200 osób.

Operator obrazu Mirosław Kubiak nadzorował pracę dwóch, trzech a nawet czterech kamer - Adam Kubiak, Damian Borejko (steadicam), Daniel Adamczak (dron), Paweł Zabel (kamera subiektywna).

Za oświetlenie odpowiadał Mirosław Skrzypczak - mistrz oświetlania, który współpracował z ekipą Strern Pictures.

Dźwiękowcy - Michał Nowak i Dariusz Migdalski - wyposażeni w całą masę mikrofonów, nagrali chyba wszystko co działo się na planie... żaden dźwięk im nie umknął.

Kierownicy produkcji Dominika Wójcik-Skolimowska oraz Beata Mes pracowali z kierownikami planu i ekipą współpracującą, byli to m.in.: Michał Jaskólski, Łukasz Kędziora i Klaudia Borucka.

Najważniejsza osoba w filmie - reżyser Tadeusz Litowczenko miał do pomocy II reżyser Dominikę Wójcik-Skolimowską i całą gwardię realizatorów.

Funkcję producenta sprawuje Joanna Wojciechowicz-Litowczenko.

Film realizowany jest przez Fundację Obywatelską Bazar w koprodukcji z Wielkopolskim Muzeum Niepodległości w Poznaniu dzięki wsparciu finansowemu takich instytucji jak, m.in.: Polski Instytut Sztuki Filmowej, Wielkopolski Urząd Wojewódzki w Poznaniu, Urząd Marszałkowski Województwa Wielkopolskiego, Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego oraz Fundacja Zakłady Kórnickie.

( Wróć do listy )

wróć na poczatek strony wyślij wiadomość e-mail